Wie ben ik?

Welkom op mijn website/webshop hier even in het kort wie ik ben en wat ik doe en waarom. 

Mijn naam is Gerrie Peters en ben geboren op 18-03-1958 en woonachtig in Smilde.

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Nijmegen.

Mijn liefde voor keramiek is begonnen bij het zien van mijn moeders werk, die vroeger thuis veel deed werkte met de draaischijf. Zij is begonnen rond haar 50ste en ging ook markten af met haar werken. Uiteindelijk heb ik voor mijn beide ouders de urn mogen maken.

 

Zelf ben ik actief met klei gaan werken nadat we verhuist zijn naar ons nieuwe woonhuis waar we een mooie grote werkplaats gemaakt hebben in de schuur om zo meer met mijn hobby bezig te kunnen zijn nadat ik gestopt ben met mijn Kinderdagverblijf de Blokkendoos.

 

Later heb ik een ateliertje gemaakt waar ik mijn werken presenteer. En nu heb ik inmiddels zoveel werken dat het misschien leuk is om wat te verkopen om zo mijn werken met andere mensen te kunnen delen. Dit vind ik wel moeilijk omdat ik het lastig vind om prijzen te hangen aan mijn werken. Het is dan ook niet mijn doel hier geld mee te verdienen maar om de materialen te kunnen bekostigen en mensen te plezieren met mijn werken. 

 

Verder heb ik ruim 10 jaar cursus gevolgd bij Rene Kaiser Keramiek, waar ik veel ervaring heb opgedaan. Inmiddels heb ik mijn eigen manier van werken ontwikkeld en draag graag mijn ervaring over aan mensen die dat leuk vinden, die hier in mijn werkplaats hun eigen werken maken.

 

Mijn specialiteit is het maken van dieren, maar uiteindelijk vind ik alles leuk om te maken wat me te binnen schiet. Ik ben onderscheidend door de diversiteit in mijn werken.  Ik maak ook vaak werken in opdracht.

 

Tijdens onze vakanties in het buitenland probeer ik materialen te kopen en ideeën op te doen die terug komen in mijn werken. 

 

Onderstaande foto      

LINKS: Levensboom, de blaadjes vormen het gezin. 

MIDDEN: Urn van mijn vader kastanjeboom (vond hij mooi) met de kinderen er omheen.

RECHTS: Urn van mijn moeder, belichaming van mijn artistieke moeder dit deze nog zelf met mij ontworpen en gemaakt heeft.